Hoh-hoijaa..

27 06 2010

Kummalliseksi on mennyt touhu kotikaupungissani.

Erityisnuorelleni ei myönnetty fysioterapiaa, joka on niin valtavan tärkeää hänelle liikuntakyvyn ylläpitämiseksi. Samanaikaisesti vammaistuki kyllä myönnettiin. Mielestäni siinä on pieni ristiriita. Tai onkohan emo minussa nostamassa päätään ja pentua puolustamassa. Oli miten oli, kunhan Kelasta tulee fysioterapian kieltävä lausunto kirjallisena kotiin niin laitan valituksen samantien eteenpäin.

Kaupunki on muuten myöntänyt 300 000 euron avustuksen ravintolalle joka on auki vain kesäisin. Ihan mukava ravintola, pakko myöntää, mutta syy mikä laittoi minut asiaa ihmettelemään on se, että kyseinen ravintola ei ole kaupungin laisinkaan..

Kuulin nuoremmalta lapseltani, että suomenkielisiä peruskoulun päättäneitä oppilaita haki kaupunkimme lukioon ennätys pieni määrä. Se minua ei ihmetytä. Suomenkielinen lukio kaupungissamme on vanha yläaste, jota ei ole lienee koskaa remontoitu. Maalit seinissä ovat samat, jotka siellä olivat 25 vuotta sitten, kun minä sitä koulua kävin. Löysinpä seiniltä vielä kätteni jälkiäkin. Homeen haju on koulussa pistävämpi kuin silloin kun minä siellä olin.
Ruotsinkieliseen lukioon on tehty miljoona remontti ja se on loistavassa kunnossa. Onko asiassa ristiriita, vai teenkö minä kärpäsestä härkäsen?
Suomenkielistä ammattikoulua ei kaupungissamme ole. Siitä syystä myös minun nuorimmaiseni on hakenut ja päässyt naapurikaupungin ammattikouluun. Siellä hän tulee viettämään seuraavat 3-4 vuotta lukien LVI-alaa ja samanaikaisesti myös ylioppilastutkinnon. Jännä nähdä miten hän jaksaa lukea kaksi tutkintoa samanaikaisesti plus uppopallo harrastuksensa joka myös pitää hänet kiireisenä.

…Näin täällä…

_______________

Alltså vad det har blivit konstig i vår lilla stad.

Min ungdom som behöver lite speciell saker fick inte sin fysioterapin mera. Fysioterapin, som är så iktig för henne att hon kan behålla balansen  och förmåga att gå. Samtidigt fick hon nog sin handikappstöd. Jag tycker det finns ett konflikt i den där saken. Eller är det att föräldern i mig lyfter huvud och försöker försvara ungen? Hursomhelst, så fort jag har fått skriftlig hem den där förnekande beslut avv hennes fysioterapin ska jag skicka ett klagomål vidare med det samma.

Staden i övrigt har beviljats 300 000 euron hjälp till rastauragen som är öppet endast under sommaren. Trevlig restaurang, tvungen att erkänna men orsaken till det som satte mig i detta underverk är detta faktum att det ät inte staden som äger restaurangen.

Jag hörde av min yngre barn att finska grundskolelever var väldigt lite som sökte till stadens gymnasium. Det förvånar mig inte. Gymnasium  är gammal högstadiet vilket jag gick -jaa-a- 25 år sedan. Ingen renoveringen gjorts i skolan efter det. Samma målen i väggar, hittade tom nånting från väggen jag gjort dit dp jag gick där.  Lukten av mögel är starkare än när jag var där.
Svensk gymnasium har genomgått ett miljon renoveringen och är i utmärkt skick. Finns det någon motsättning i saken?
Vi har inte finska yrkesskolan i vår stad. Eftersom min ygsta har ansökt och slapp in i grannestads yrkesskolan, där kommer han att tillbringa de följande 3-4 åren inklusive VVS-område och samtidigt studentexsamen. Blir spännande att se hur han orkar studera två exsamen samtidigt plus undewater rygby-hobbyn, som håller honom jätte bråttom hela tiden.

Mainokset

Toiminnot

Information

2 responses

27 06 2010
Annukka

Sun lapset eivät varmaan tiedä just kuinka onnellisia niiden kannattaa olla kun ovat just sun lapsia. Nosta helvetinmoisen metelin.. olet aivan oikeassa. Jos luulet et kannattaa kirjoittaa lehteen.. Kirjoita ihmeessä, tai lähetä tämän blogin linkki sinne. Aivan oikeesti. Ja lycka till kovasti, kovasti.

Iloa ja valoa ❤

1 07 2010
Harri

Kesähupi ja elinkeinoelämä siis ennen terveysasioita. PERKELE!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: