Itsetehtyä sushia :)

3 10 2009

IMG_0254

Päätin kokeilla sushin tekemistä. Käytin sushi riisiä, jonka paketin kyljestä mukavasti löytyikin keitto-ohje. Sen toki tiesinkin, että työläin vaihe näiden tekemisessä onkin juuri riisin keitto. Tai niin luulin…

 Työläin vaihe oli se kun kiersin pitkin kaupunkia etsimässä bambumattoa jonka avulla sushit rullaan. Pikkukaupungistamme ei sellaista näin ex tempore-ostajalle lauantaina löytynyt ei siis muuta kuin luovuutta peliin. Kaksinkertainen voipaperi folipaperi väliin pujotettuna korvasi minulla bambumaton.

 Ja takaisin asiaan..

Orjallisesti en koskaan osaa reseptejä noudattaa ja niinpä tässäkin tuli muutoksia matkan varrella. Riisietikan vaihdoin alkoholittomaan valkoviiniin ja koska etikkaa en siihen laittanut niin sokerin määrän vähensin puolella. Suolan jätin kokonaan pois, koska laitoin väliin katkarapuja poikani tilauksesta ja ne mielestäni ovat tarpeeksi suolaisia sellaisenaan. Aloitin norimakin täytön tekemällä riisipedin, sen päälle laitoin suht varovaisesti wasabi tahnaa, juustohöylällä ohueksi siivutettua avokadoa, ruohosipulia sekä katkarapuja. Itse rullaaminen sujui helpommin kuin osasin uskoa toivoakkaan.

Minä tykkäsin että niistä tuli herkullisia, vaikka wasabi jossain kohti ”potkaisikin” ja lujaa… Aleksi ei pitänyt lainkaan vaikka urhoollisesti yhden söikin.

Mainokset

Toiminnot

Information

2 responses

3 10 2009
Annukka

Makeen näköistä..!

4 10 2009
Harri

Tuohan on herkku, jota olen aina halunnut kokeilla, mutta vielä en ole maistanut sitä koskaan. Ehkä se päivä tulee vielä. Kerran Tukholmassa se oli aika lähellä, mutta… ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: