Kadonneen jäljillä.. -Saknad

13 09 2009

Tänään se sitten alkoi, tv-sarja josta koko kesän kuului kuhinaa medioissa. Itse sitä odottelin myös mielenkiinnolla. Äidin kanssa juteltiin, että : ”just joo, tietää sitä rääkymistä joka jaksossa”… Tänään minä selvisin itkemättä vaikka tottakai, monia ajatuksia ohjelman aikana mieleen tulikin.

Ensimmäinen ajatus oli, että kuinka kukaan haluaa etsiä ihmisiä tv-kameroiden ollessa paikalla? Toisaalta, miksi ei, jos se on ainut keino syystä tai toisesta, miten olisi mahdollista toinen löytää.
Kuitenkin ymmärrän varsin hyvin sen, että välillä elämässä on ajauduttu sellaisiin tilanteisiin, että yhteydenpito on katkennut. Siinä vain on sellainen vaara, että hän kuka on ”etsijänä” on todellakin eksyksissä itsensä kanssa. Jos ei tunne sukujuuriaan, kuinka voi tuntea itseään? Jos toinen vanhemmista on tuntematon, niin osa minuutta on jossain muualla, vaikka elämässä kuinka olisi kaikki palikat päällisin puolin oikealla paikallaan.

Onko niin että tällaisen puuttuvan palasen löytyminen sitten on oikea ratkaisu? Onko niin että löydettyä äidin, isän, siskon tm biologisen sukulaisen ihminen voisi kehittyä, kasvaa omana itsenään, ymmärtää itseään paremmin? Täyttyykö silloin tyhjyyden tunne, poistuuko tunne siitä, kuinka ei kuulu minnekkään, löytyisikö silloin se tunne, kuinka viimeinkin olisi olemassa joku joka oikeasti ymmärtää?

Entä siinä vaiheessa kun kadonnen löytää? Onko rohkeutta kohdata? Onko rohkeutta ottaa se riski, että mitä jos ihmisestä ei pitäisikään? Mitä jos tuntisikin ihmisen kanssa niin suurta yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, että alkaisin potea syyllisyyttä? Miksi kyseisestä ihmisestä pitäisi pitää? Loukkaisiko se jos pitäisin jotakuta?

Niinpä, ne lienee asioita joita myös Kadonnen jäljillä sarjan henkilöt ovat jossain määrin joutuneet käymään läpi.
Minä katson kyllä toisenkin osan… ja kolmannen.. ja…

____________________________

Ikväll började det som hade varit hela sommar fram i olika median. Finsk tv-serie av format Saknad (tror att det hette så i sverige)

Med morsan pratade vi att just jo, nu får man gråta framför tv:n varje söndag. Det blev inte så idag. Men massor fick programmet mig att tänka.

Första tanken var den, att hur nån vill ta med sig tv-kameror när dom söker nån.. Men också det att varför inte, om det är enda sätt att hitta nån.
Jag försår riktig bra att emellan kan situationer i livet vara sådana att man har tappat kontakter. Då kan man känna sig vilse i många olika sätt. Om man känner inte sina rötter, hur kan man känna sig själv? Fast man skulle ha allt fint och bra i normala livet, sku det vara det i verkligen?

Om man hittar tex mamman eller pappan, man har inte kännt till, blir man lyckligare? Börjar man växa som en människa då? Börjar man känna sig själv bättre? Tappar man bort känslan, att man tillhör inte nånstans? Hittar man den männsika som tycks vara den enda som förstår?

Och sen när man hittar personen. Är man tillräcklig modig att man vågar träffa? Vad sen om man märker att man tål inte människan eller tvärtom, vad om man märker att man gillar människan? Vad sen om man har stor medkänslan med människan, börjar man känna sig skyldig, är det bort från nån annan?

Troligtvis är några av de där frågor sådana vilka personer i programmet har också varit tvungen att tänka.

Jag kommer att titta den andra gång… och tredje… och…

vom Vater

Mainokset

Toiminnot

Information

2 responses

13 09 2009
Annukka

Juu.. paljon ajatuksia ja viisaita sellaisia. Kyllä rohkeutta löytyy jos tarpeeks haluaa.. ❤

14 09 2009
Boman

En kyllä usko että vaan sen puuttuneen palan löytäminen tekee ihmisestä onnellisen. Oma itsensä on ensin tunnettava, kuten totesit. Joku meistä joutuu myös pakkosyistä katoamaan toisten ihmisten elämästa, meitä ei ohjelma auta, vaan päinvastoin.
Kaikkea hyvää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: