Höpötystä – Svammel

4 04 2009

Yöllä näin unta, että kirjoitin blogini nimen myös ruotsiksi. Koko aamun olen miettinyt, että mitenhän sitten sana sanasia muka käännettäisiin ja en ole sitä keksinyt.

Pitkään nukutun yön jälkeen heräsin pienen päänsäryn kourissa. Ärsyttävää!
Eikä tilannetta helpottanut lainkaan se että ulkona satoi lunta. Olisi tuon jo luullut riittävän. Höh! Mutta kevättähän se vaan tekee. Isi-pappa se aina tapaa sanoa, että uusi lumi on vanhan surma. Toivottavasti se pitää paikkansa. Olisi se niin kovin kiva jo alkaa tuolla pihassa rapsuttelemaan. Minulla on kovasti suunnitelmia puutarhan suhteen tälle keväälle niin ja kesälle myös. Kivaa, kun saa alkaa näpertelemään.

_________

Jag drömde i natt, att jag skrev bloggets rubrik på svenska.  Hela morgon har jag tänkt, att hur sku jag översätta ordet `sanasia`  på svenska men har inte hittat  rätta ord som sku har riktig samma mening.

Jag sov jätte länge (för en gångs skull) och det tar på. Hade lite huvudvärk när jag vaknade. Irriterande.
Och det att det snöar lite där ute hjälper inte till speciellt.  Det finns tillräckligt nog så som det är. Men det gör ju bara våren eller hur. Farsan brukar säga att ett nytt snö dödar den gamla. Hoppas det stämmer. Det skulle vara så kul börjar göra nånting där ute. Jag har massor med planeringar vad jag gör i trädgården i vår, och sommar med. Jätte jätte roligt!

Mainokset

Toiminnot

Information

4 responses

4 04 2009
Yvonne

Kan inte hjälpa dig med rubriken … är ju som bekant en riktig analfabet när dte kommer till det finska språket 🙂 Är sååå glad för dina svenska rader! Tråkigt att det snöar. Vi har sol …

5 04 2009
pia

Jag vet en annan som hade samma åsikt om snö på våren…. Just det H:s pappa.

7 04 2009
Pia

Hej Pia. Jo-o, kan ana att de två hade samma åsikt.. Och den där var ju inte enda sak var de hade det.

7 04 2009
Pia

Hej Yvonne, kul om du är glad för det att jag försöker skriva på svenska. Usch, det är inte så lätt.. Ännu svårare vad jag tänkte på förhand, men jag tänker inte sluta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: